Przez ostatni tydzień utrwalaliśmy naszą wiedzę z zakresu zdrowego odżywiania, dlatego 17. 11 postanowiliśmy sprawdzić co zapamiętaliśmy z zajęć i zrobić sobie śniadanie Każdy był odpowiedzialny za przyniesienie jednego produktu. Zaopatrzyliśmy się też w deski do krojenia, noże, obieraczkę i talerzyki. Najpierw przygotowaliśmy wszystkie produkty, czyli wyłożyliśmy na talerze ser żółty i wędliny, obraliśmy i pokroiliśmy warzywa. Podstawą naszych kanapek był przede wszystkim chleb, którego nie mogło zabraknąć na naszym stole. Gdy już wszystko było przygotowane, zaczęliśmy komponować kanapki. Kolorowe, wielopiętrowe, smakowite i zdrowe– tymi słowami moglibyśmy opisać dzieła na naszych talerzach. Przedszkolaki jadły, aż im się uszy trzęsły. Już nie możemy doczekać się kolejnego wspólnie przyrządzonego śniadania !